Zupa pomidorowa z oliwkami i imbirem

Nigdy nie robiłam zupy pomidorowej ze świeżych pomidorów, a sporządzona przez kogoś mi nie smakowała. Zawsze w niej czegoś brakowało, i zwykle była za kwaśna. Dziś w ciągu 10 minut stworzyłam kolejne spontaniczne danie a la wrzuć-do-garka-co-masz-w-lodówce. Zupa wyszła naprawdę przepyszna, 3 składniki + przyprawy!

Składniki:
– 4 duże dojrzałe pomidory
– oliwki zielone ze słoika (ok 10 sztuk, opcjonalnie)

Zagotować z przyprawami.

Przyprawy:

– imbir pół łyżeczki
– kostka rosołowa
– pieprz
– gałka muszkatalowa pół łyżeczki
– bazylia, oregano
– kminek
– koperek
– kolendara ok 10 ziarenek
– ziele angielskie 1 szt
(bez wody, sam sok z pomidorów! :) )

Wymieszane, zagotowane, połączone z :
– ugotowany makaron

zaupa pomidorowa cranberryfield

zaupa pomidorowa cranberryfield

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: